Timp de citire: 6 min

Am un procentaj sănătos de grăsime?

12 mei 2022|Lifestyle

Tău procentaj de grăsime spune adesea ceva despre cât de sănătos trăiești. Dar cum îți măsori procentajul de grăsime? Și care este idealul? Citește mai departe.

Corpul în procente

Corpul tău este format din (mai mult de) jumătate apă, dar și din mușchi, grăsime, oase și țesuturi. Prin împărțirea greutății unei părți a corpului tău la greutatea totală, poți calcula procentajul corespunzător.

Dacă faci mult antrenament de forță, procentajul de mușchi va fi mai mare decât media. Dar dacă mănânci nesănătos și faci puțină mișcare, procentajul tău de grăsime va fi probabil mai mare.

Procentajul sănătos de grăsime

Un stil de viață sănătos te poate ajuta să menții aceste valori în limite normale. Procentajul mediu de grăsime la bărbați este între 18 și 25%.

Studiile arată că estrogenul face ca femeile să acumuleze mai multă grăsime decât bărbații (2). Prin urmare, procentajul mediu de grăsime la femei este între 25 și 31%. Orice valoare peste aceste limite este considerată supraponderalitate și poate fi nesănătoasă.

Procentajul de grăsime al femeilor Procentajul de grăsime al bărbaților
Atletic 14-20 6-13
Bună sănătate 21-24 14-17
Normal/mediu 25-31 18-25
Supraponderalitate >32 >26

Shake-ul nr. 1 pentru regim

Orangefit Diet este shake-ul nostru complet de masă. Conține toți nutrienții de care ai nevoie să-ți ții burta fericită pentru ore în șir.

Comandă Diet!

Nou: Bară de Proteină!

Bun pentru drum, după antrenament și mereu în gustare. Bara de Proteină Orangefit ridică ștacheta mai sus ca niciodată. Încearcă singur!

Comandă Bara de Proteină