Timp de citire: 3 min

Slăbitul și construirea mușchilor. Este posibil

28 januari 2022|Nutriție

Op serviciul nostru pentru clienți observăm că vreți în masă să știți dacă este posibil să slăbiți și în același timp să vă construiți mușchii. Este momentul potrivit să clarificăm acest aspect odată pentru totdeauna. Prin urmare, mai jos găsiți tot ce trebuie să știți despre acest subiect și abordarea noastră preferată.

Este posibil să slăbești și să îți construiești mușchii în același timp?

Din păcate, nu prea. În majoritatea cazurilor, nu este posibil să îți construiești mușchii în timp ce slăbești. Procesele care contribuie la construirea mușchilor sau arderea grăsimilor nu se întâmplă în același timp. De asemenea, nu este posibil să transformi grăsimea în mușchi. Există câteva excepții de la această regulă, la care ne vom referi mai târziu în acest articol :)

De ce nu se poate ambele?

Slăbitul înseamnă arderea grăsimilor. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să consumi mai puține calorii decât arzi: acest lucru se numește a crea un deficit caloric. Poți realiza acest lucru prin a face mai mult sport, a mânca mai sănătos sau o combinație a ambelor. Apropo, aceasta este metoda noastră preferată.

Prin crearea unui deficit caloric de aproximativ 10 până la 20%, pierzi cât mai puțină masă musculară și arzi cât mai multă grăsime. Calculând necesarul tău caloric, știi exact câte calorii ai nevoie într-o zi și câte poți să reduci.

În cazul construirii mușchilor, lucrurile stau puțin diferit; trebuie să creezi un surplus caloric. Ideal ar fi de aproximativ 10 până la 20%. Înțelegi deja: aceste două procese nu se întâmplă în mod natural în același timp. Prin urmare, slăbitul și construirea mușchilor nu pot avea loc simultan.

Shake-ul nr. 1 pentru regim

Orangefit Diet este shake-ul nostru complet de masă. Conține toți nutrienții de care ai nevoie să-ți ții burta fericită pentru ore în șir.

Comandă Diet!

Când este posibil?

Ca și în cazul oricărei reguli bune, există excepții și în acest caz. Vom menționa trei situații: dacă ai mult exces de greutate, dacă ești la început de drum în sport sau dacă ai avut o pauză lungă de la antrenamente, atunci este posibil să îți construiești mușchii în timp ce pierzi grăsime.

Să explicăm: dacă începi să faci sport pentru prima dată (după o perioadă lungă), poți construi masă musculară mai repede. Acest lucru poate face ca în primele săptămâni să pierzi foarte puțin în greutate, în timp ce, în secret, pierzi multă grăsime și construiești mușchi. Dacă oglinda îți arată că te descurci bine, dar cântarul arată același număr la început, acest lucru ar putea fi perfect normal

Câștiguri pentru începători

Pentru corpul tău, antrenamentul simțit ca ceva complet nou. Mușchii tăi neștiutori sunt brusc treziți, ceea ce duce la o creștere rapidă. Aceasta se numește și "câștiguri pentru începători" (1), iar acestea pot apărea chiar și atunci când urmezi o dietă cu conținut scăzut de calorii.

Un avantaj suplimentar al construirii mușchilor este că vei arde și mai multă energie. Sinteza proteinelor, responsabilă pentru creșterea musculară în celule, este unul dintre procesele cele mai consumatoare de energie (2). Pe termen lung, noii tăi mușchi vor sprijini și arderea grăsimilor.

Gustare sănătoasă

Bun pentru drum, la muncă și mereu în sertarul cu gustări. Bara de proteine Orangefit este gustarea sănătoasă ideală. Încearc-o singur!

Comandă Bara de Proteine!

Sfatul nostru

Nu ești la început în sport, dar tot vrei să slăbești și în același timp să-ți construiești mușchii? Concentrează-te mai întâi pe pierderea în greutate și, când atingi acest obiectiv, concentrează-te pe construirea mușchilor.

După cum ai citit mai devreme în acest articol, un excedent caloric este una dintre condițiile pentru construirea mușchilor. Împreună cu asta, construiești și mai multe grăsimi. Prin pierderea în greutate mai întâi, vei obține mai multă definiție și mușchii tăi vor ieși mai mult în evidență. Când începi apoi să iei în greutate treptat pentru a construi mai mulți mușchi, vei vedea rezultate și progres mai bune. Și asta funcționează din nou extrem de motivant.