Timp de citire: 4 min

8 sfaturi prin care poți contribui astăzi la un mediu mai bun

3 juni 2021|Lifestyle

La Orangefit, credem că fiecare poate contribui la o lume mai sănătoasă. Și că toate acele mici schimbări au un impact mega atunci când sunt combinate! În acest articol îți oferim opt sfaturi prin care poți micșora amprenta ecologică printr-o serie de ajustări și să trăiești și mai conștient din punct de vedere ecologic. Let's Create A Fitter World!

Amprenta ecologică

Aproape tot ceea ce facem are impact asupra mediului: modul în care călătorim, ce mâncăm, ce cumpărăm, energia pe care o folosim, și așa mai departe. Influșa pe care acțiunile tale o au asupra mediului este cunoscută sub numele de amprenta ecologică sau amprenta de carbon

Când folosim mașina sau avionul, vedem CO2-ul literalmente ars. Dar și lucruri precum consumul de carne și achiziționarea de modă rapidă contribuie la mărimea amprentei tale.

Proteina nr. 1 din plante

Crește-ți nivelul de proteine sau ajută la refacerea mușchilor după antrenament cu Orangefit Protein. Cel mai bun shake de proteine vegetale din Europa!

Descoperă proteinele!

De ce este importantă o amprentă mică?

Cel mai mare efect al emisiilor globale de CO2 este încălzirea globală. Dacă continuăm în acest fel, se așteaptă o creștere medie globală de 4 grade Celsius până în 2100 (1).

Poate crezi acum: "E bine, puțin mai cald", dar această încălzire are consecințe grave. Topirea ghețarilor (crescând nivelul mării și inundând țări întregi), secete extreme, incendii de pădure și specii de animale pe cale de dispariție sunt toate consecințe indirecte.

Sfaturi pentru a micșora amprenta ta

Un mediu mai bun începe cu tine! Prin deciziile pe care le iei și modul în care îți cheltuiești banii, ai un impact direct. Și dacă suficient de mulți oameni aleg alternative durabile, lumea devine automat un loc mai frumos

Cu aceste sfaturi poți începe chiar astăzi!

  1. Mai puțină carne - Cu prioritate maximă! Consumul de carne este responsabil în medie cu 8% din emisiile totale de CO2 pe țară (2). Prin a consuma mai puțină carne (sau deloc) poți avea un impact mare asupra mediului!
  2. Înlocuitori de lactate - Cu 2% din emisiile totale de CO2 în SUA, producția de lapte este și ea un mare poluant (5). Și, în plus, nu este prietenoasă cu animalele. Vacile sunt ținute constant însărcinate pentru a produce lapte. Cât de crud este asta?
  3. Ulei de alge - Mulți oameni obțin acizii grași omega-3 esențiali din uleiul de pește. Însă uleiul de alge este o alternativă mult mai bună și mai durabilă
  4. Lasă mașina - Distanță scurtă? Alege bicicleta sau plimbarea. Mai sănătos pentru tine și mai bun pentru mediu. Pentru distanțe lungi, poți lua și trenul. Trenurile NS din Țările de Jos funcționează exclusiv pe energie eoliană din 2017!
  5. Cumpărături locale - Transportul de roșii din Spania nu este sustenabil. Cumpărând local, scurtezi călătoria alimentelor tale, ceea ce este mai puțin dăunător mediului. Și, în același timp, susții imediat antreprenorii locali!
  6. Mai puține vacanțe cu avionul - Zborul către Bali produce de aproape 7 ori mai multe emisii de CO2 decât o vacanță cu mașina în Franța. Și în vacanțele tale poți face alegeri conștiente!
  7. Mai puțin plastic de unică folosință - Folosit o singură dată și apoi aruncat? Asta nu mai este acceptabil! Ia-ți propria tașă la supermarket și bea cafea dintr-o ceașcă. Acestea sunt modificări ușoare!
  8. Conștientizare în utilizarea energiei - Înlocuiește becurile vechi cu cele economice cu LED. Nu te dușa prea mult, rulează doar o mașină de spălat plină și pune-ți un pulover când ți-e frig. Vezi cât de ușor poate fi

Nou: Bară de Proteină!

Bun pentru drum, după antrenament și mereu în gustare. Bara de Proteină Orangefit ridică ștacheta mai sus ca niciodată. Încearcă singur!

Comandă Bara de Proteină

Alternative prietenoase cu mediul

Apar tot mai multe și mai bune alternative care fac mai ușor pentru consumatori să trăiască mai conștient din punct de vedere ecologic. La Orangefit, suntem întotdeauna preocupați să ne îmbunătățim!

De exemplu, în ultimul an am lansat primele ambalaje din Europa 100% reciclabile, am creat prima noastră sticlă de băut fără plastic și am lansat un stimulator de colagen vegan! De asemenea, folosim materiale de expediere prietenoase cu mediul și avem multe îmbunătățiri pe listă pentru următorii ani! Go Green!