Timp de citire: 3 min

Câte proteine ai nevoie zilnic

23 augustus 2021|Nutriție

Proteinele sunt componente esențiale pentru corpul tău. Indiferent cum este construit corpul tău, este benefic pentru toată lumea să consume zilnic suficiente proteine. Vom explica în detaliu mai jos cât de mult ai nevoie exact.

Necesarul zilnic de proteine

În general:

  • Non-sportivi: 0.8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală.
  • Sportivi de anduranță: 1.2 grame de proteine per kilogram de greutate corporală.
  • Sportivi de forță: 1.8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală.
  • Persoane care doresc să slăbească: 1.8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală.

Câți exact ai nevoie de proteine poate varia enorm și depinde, printre altele, de greutatea ta, vârstă, sex și stil de viață. Astfel, femeile gravide/în perioada de alăptare, persoanele în vârstă și copiii (din cauza creșterii), vegetarienii și vegani în general au nevoie de puțin mai multe proteine, la fel și persoanele bolnave sau rănite.

Dacă faci sport în mod regulat sau încerci să slăbești, atunci ai nevoie și de mai multe proteine.

Proteine și slăbire

Majoritatea persoanelor care încearcă să slăbească doresc în primul rând să scape de grăsime. Din păcate, însă, în acest proces se pierd și mușchii. Pentru creșterea și menținerea masei musculare, ai nevoie de calorii, în timp ce slăbirea presupune un deficit caloric. Destul de complicat, nu?

Cu toate acestea, shake-urile de proteine pot oferi o soluție. Mușchii noștri sunt alcătuiți din proteine, iar în timpul procesului de slăbire nu vrei să pierzi din masa musculară. Prin urmare, recomandăm să consumi zilnic 1.8 grame de proteine per kilogram de greutate corporală.

Proteina nr. 1 din plante

Crește-ți nivelul de proteine sau ajută la refacerea mușchilor după antrenament cu Orangefit Protein. Cel mai bun shake de proteine vegetale din Europa!

Descoperă proteinele!