Timp de citire : 4 min

Cum să-ți menții creierul sănătos? Iată cum poți face asta (5 sfaturi)

1 juli 2020|Lifestyle

Menținerea unei vieți sănătoase înseamnă să ai grijă de corpul tău, dar și de creierul tău. În acest articol explicăm de ce este atât de important și cum îți poți menține creierul sănătos!

Creierul sănătos

Majoritatea oamenilor nu se gândesc la sănătatea creierului lor până când ceva nu merge bine. Simptome precum anxietatea și depresia, epuizarea, problemele de memorie sau o senzație generală de nefericire apar și abia atunci oamenii dau alarma.

Cu toate acestea, nu poți pune creierul în ghips pentru câteva săptămâni pentru a se vindeca. Simptomele se instalează încet și sunt adesea dificil de controlat. Pentru a-ți menține creierul sănătos, este înțelept să adopți un stil de viață sănătos.

5 modalități de a-ți menține creierul sănătos

Un stil de viață sănătos aduce multe beneficii, atât pentru corpul tău, cât și pentru creierul tău. Cu sfaturile de mai jos, îți vei menține creierul sănătos!

Proteina nr. 1 din plante

Crește-ți nivelul de proteine sau ajută la refacerea mușchilor după antrenament cu Orangefit Protein. Cel mai bun shake de proteine vegetale din Europa!

Descoperă proteinele!

Gustare sănătoasă

Bun pentru drum, la muncă și mereu în sertarul cu gustări. Bara de proteine Orangefit este gustarea sănătoasă ideală. Încearc-o singur!

Comandă Bara de Proteine!

4. Provocă-ți creierul

Pentru a-ți menține corpul puternic, poate că mergi în mod regulat la alergat sau la sală. Dar poți "antrena" și creierul în același mod!

Prin provocarea sinelui, învățând lucruri noi și căutând activ alte stimulente mentale, îți menții creierul sănătos. Gândește-te să citești cărți, să urmezi cursuri, să rezolvi puzzle-uri dificile sau să înveți o hobby creativă cum ar fi pictura sau să cânti la pian. Nu-ți face viața prea ușoară, ci continuă să-ți stabilești și să-ți depășești limitele!

Studiile arată că stimularea mentală poate favoriza mai rapid crearea de noi conexiuni între celulele nervoase, generarea de noi celule cerebrale și ajută la construirea de rezerve împotriva pierderii celulelor în viitor (2).

5. Reducerea stresului, mai mult somn

În situațiile stresante, hormonul de stres cortizol este eliberat. Scopul hormonului este de a accelera reacția noastră: apare o situație stresantă la care trebuie să reacționăm rapid.

În sine, cortizolul nu este dăunător, dar poate deveni pe termen lung. Atunci când corpul acumulează prea mult cortizol (și nu are timp să-l elimine), acesta poate distruge celulele cerebrale. De asemenea, poate determina micșorarea cortexului prefrontal - zona creierului responsabilă pentru memorie și învățare (3).

Prin odihnă suficientă, somn de calitate și evitarea situațiilor stresante, îți menții creierul sănătos. Activități precum mindfulness-ul și meditația pot, de asemenea, să aibă o influență pozitivă (4).