Timp de citire : 5 min

Așa te reapuci de sport

10 februari 2022|Antrenament

Când am găsit un ritm plăcut și începem să vedem rezultatele muncii noastre, rămânem motivați să continuăm să facem sport. Cu toate acestea, întotdeauna poate apărea ceva care să întrerupă acest ritm. De exemplu, o perioadă mai aglomerată la serviciu, o vacanță lungă, o accidentare sau o închidere temporară a sălii de sport din cauza unei carantine. Cam frustrant!

Atunci când te întorci la antrenamente după o pauză mai lungă, nu este înțelept să îți reiei imediat vechiul ritm. De ce nu și cum să procedezi în mod inteligent, explicăm în acest articol.

Sfaturi pentru a începe din nou

Ești pregătit să te reapuci? Cu aceste sfaturi, te asiguri că revii la nivelul tău anterior într-un mod responsabil.

1. Începe încet

Țineai un program intens înainte de pauză? Nu te reapuca imediat la același ritm, ci începe mai ușor. Antrenează-te mai puțin și mai ușor. Îți vei da seama și tu că este o idee bună pentru corpul tău. Totul se simte puțin mai rigid și mai greu. Oferă-ți timp să te refaci. Din fericire, acest lucru se întâmplă mai repede decât crezi: există ceva numit memorie musculară (1).

Proteina nr. 1 din plante

Crește-ți nivelul de proteine sau ajută la refacerea mușchilor după antrenament cu Orangefit Protein. Cel mai bun shake de proteine vegetale din Europa!

Descoperă proteinele!

2. Evită suprasolicitarea

Dacă totuși îți reiei imediat ritmul vechi? Sau faci alt sport decât de obicei și începi cu toată forța? Atunci riscul de accidentare și suprasolicitare este iminent. Asta, evident, vrei să eviți, pentru că altfel va dura și mai mult să te refaci fizic.

Prin urmare, nu sări direct la aceeași distanță de alergare ca înainte și nu încerca imediat greutatea maximă. Fii realist și acceptă faptul că nu vei reveni imediat la forma maximă după o perioadă lungă de odihnă :)

3. Odihnă adecvată

Efortul nu poate exista fără odihnă. Nu începe să mergi la sală în fiecare zi, ci oferă-ți suficientă odihnă. Iată ce este important:

  • Somn - Când faci sport intens, corpul tău consumă mai multă energie. Prin somn, te refaci și îți reîncarci această energie (2). Prin urmare, un somn bun este extrem de important. 
  • Varietate - Odihna adecvată nu înseamnă să nu faci nimic. Poți, de exemplu, să alternezi între antrenamentul cardio și cel de forță în zile diferite sau să lucrezi diferite grupe musculare în fiecare zi. De asemenea, poți alterna între mers și alergare.

4. Recapătarea ritmului

Un alt aspect al reluării activității sportive este motivația. Poate fi dificil să te mobilizezi după o perioadă lungă de pauză. În această privință, dezvoltarea (sau redescoperirea) unui ritm este sfatul cel mai important! Iată cum poți face asta:

  1. Stabilește momente fixe pentru sport - Fixează un număr realist de antrenamente pe săptămână. Ce este realizabil în programul tău actual? Încearcă să creezi momente stabile și să nu schimbi programul în fiecare săptămână.
  2. Stabilește planuri - Notează-ți sesiunile de antrenament în agenda ta (fizică sau digitală). Acest lucru îți oferă structură și reduce șansele de a renunța în ultimul moment.
  3. Antrenează-te devreme în zi - Nu este realizabil pentru toată lumea, dar încearcă să îți planifici sesiunile de antrenament cât mai devreme posibil în zi. Acest lucru reduce șansele de a interveni alte lucruri (mai importante) și îți oferă imediat o energie pozitivă pentru restul zilei!

Nou: Bară de Proteină!

Bun pentru drum, după antrenament și mereu în gustare. Bara de Proteină Orangefit ridică ștacheta mai sus ca niciodată. Încearcă singur!

Comandă Bara de Proteină