Timp de citire : 4 min

Așa îți antrenezi inima

20 juni 2023|Antrenament

Inima ta este un mușchi cu o misiune ultra-importantă de a pompa sânge către toate organele tale de sute de mii de ori pe zi. Pentru a menține acest mușchi în condiție optimă, este bine să îl antrenezi. Cu cât inima ta este mai în formă, cu atât te simți mai bine în pielea ta. Dar nu orice antrenament este potrivit. Citește mai jos cum să abordezi corect acest lucru.

Antrenament cu oxigen

Stamina ta cardiovasculară arată cât de în formă este inima ta. Cu cât inima ta este mai capabilă să pompeze oxigen și sânge către mușchi, cu atât este mai sănătoasă în general. Cu fitness-ul cardiovascular, adică cardio, lucrezi la acest aspect.

Antrenează-te la intensitatea potrivită (în zona corectă a pulsului)

Diverse studii au arătat că cel mai bun rezultat se obține atunci când antrenamentul nu este prea greu, dar nici prea ușor. Cel mai bine este să te antrenezi în zona în care pulsul tău este aproximativ 70 până la 80% din pulsul tău maxim. Dacă te antrenezi în această zonă, îmbunătățești starea generală a inimii tale, adică rezistența ta. Dacă te antrenezi mai sus de acest prag, te axezi mai ales pe performanțe de vârf.

Proteina nr. 1 din plante

Crește-ți nivelul de proteine sau ajută la refacerea mușchilor după antrenament cu Orangefit Protein. Cel mai bun shake de proteine vegetale din Europa!

Descoperă proteinele!

Zo măsori pulsul și zona de puls

Pulsul tău poate fi măsurat cu un ceas inteligent sau un monitor de puls. Unul care se poartă în jurul pieptului este cel mai precis, dar un monitor de puls la încheietura mâinii este, de asemenea, complet potrivit. Pentru a calcula ce reprezintă 70-80% din pulsul maxim al tău, poți face următoarele: scade vârsta ta de la numărul 220. Calculează 70% (limita inferioară) și 80% (limita superioară) din rezultat și tadaa: aceasta este zona ta ideală de antrenament.

Cât de des ar trebui să-ți antrenezi inima?

Țintește între trei și cinci antrenamente cardio pe săptămână, cunoscute și sub denumirea de antrenamente aerobe (aerob înseamnă oxigen). Între 20 și 60 de minute este suficient. Îți place antrenamentul de forță? Combinați-le cu plăcere! Începe-ți antrenamentul cu 30 de minute de cardio și încheie-l cu 30 de minute de antrenament de forță.

Nou: Bară de Proteină!

Bun pentru drum, după antrenament și mereu în gustare. Bara de Proteină Orangefit ridică ștacheta mai sus ca niciodată. Încearcă singur!

Comandă Bara de Proteină

Cele mai bune sporturi pentru inimă

Practic, toate sporturile sunt potrivite. Cel mai important este să faci o activitate care ți se potrivește. Pentru a obține maximul din antrenament, este important să faci ceva ce îți place. O senzație de confort mărește șansa ca tu să poți continua pentru o perioadă mai lungă și te ajută să te relaxezi. Fie că mergi cu bicicleta, alergi, faci plimbări, canotaj, aerobic sau antrenament de forță: toate sunt bune.

Da, și antrenamentul de forță se află în această listă. Poți face asta și la o puls între 70 și 80%. Nu te antrena la maxim, ci redu greutățile, mergi pentru mai multe repetiții și fă diverse exerciții consecutiv. Creează un circuit, de exemplu, cu trei exerciții consecutive. Menține-te între 70-80% și apoi ia o pauză de 1 minut. Acest lucru poate fi repetat de mai multe ori. Sfat: schimbă exercițiile.

Antrenament pentru mai multă vitalitate?

Este important ca exercițiul să aducă mai multă energie decât consumă. Acesta este un aspect care deseori este trecut cu vederea. Adesea se crede că cu cât antrenezi mai intens, cu atât este mai bine, dar nu este așa. Pentru a-ți îmbunătăți condiția, cel mai bine este să te antrenezi între 70 și 80%. Cu cât este mai bună această condiție de bază, cu atât ești mai rezistent. Și asta în cele din urmă face ca tu să poți antrena tot mai greu și să poți face față mai bine în viața de zi cu zi!