Temp de citire : 5 min

Cele 9 sfaturi de top pentru slăbire ale noastre

15 februari 2022|Lifestyle

Kilogramele în plus pe care vrei să le dai jos de ceva timp, vor dispărea! De data asta, abordezi situația și mai inteligent și te pregătești bine cu cele 9 sfaturi noastre de top pentru a slăbi. Așa vei reuși cu siguranță.

1. Sfaturi pentru slăbit: înțelege bazele

Pentru a funcționa, corpul nostru obține zilnic energie din ceea ce mâncăm și bem. Raportul dintre energia (calorii) pe care o primim și cea pe care o consumăm o numim echilibrul energetic.

Slăbitul este în esență foarte simplu: trebuie să primești mai puține calorii decât consumi. Cu alte cuvinte, să creezi un dezechilibru energetic negativ. Asta poți face în trei moduri:

  1. Să primești mai puține calorii mâncând mai sănătos.
  2. Să arzi mai multe calorii prin mișcare.
  3. Combinarea ambelor: mișcare și alimentație sănătoasă.

Punctul 1, să mănânci mai puțin, are cel mai mare efect. Este mai important decât să te miști mai mult. Vrei să faci progrese mai rapide? Atunci punctul 3, o combinație de a mânca mai puțin și a te mișca mai mult, este cea mai bună opțiune pentru tine.

Citește mai departe: Cum funcționează echilibrul energetic

Stabilește-ți un obiectiv realist

De obicei, vrem cât mai mult, cât mai repede. Dar când vine vorba de slăbit, este mai bine și mai sănătos să îți stabilești obiective realiste. Prin menținerea unei ținte cu adevărat realizabile într-un anumit interval de timp, îți va fi mai ușor să continui procesul de slăbire și vei asigura în același timp că rezultatele pe termen lung sunt mai bune. Sfaturile de mai jos te vor ajuta în acest sens.

2. Slăbitul ușor nu există

Un sfat important pentru a slăbi este să începi cu o așteptare realistă. Anume că slăbitul nu este ușor. Nu ai luat în greutate peste noapte și nu vei scăpa de acele kilograme în plus nici într-o singură zi.

La slăbit vine o nouă mentalitate - un nou stil de viață. Răbdarea și gândirea pe termen lung vor asigura că obții rezultate durabile.

Citește și: 6 sfaturi despre slăbit pe care nu ți le spune nimeni.

Nou: Bară de Proteină!

Bun pentru drum, după antrenament și mereu în gustare. Bara de Proteină Orangefit ridică ștacheta mai sus ca niciodată. Încearcă singur!

Comandă Bara de Proteină

3. A slăbi prea rapid nu este sănătos

Oamenii vor să slăbească cât mai repede posibil. Înțelegem asta, dar cu siguranță nu este recomandat. A slăbi prea rapid are consecințe negative:

  • De obicei, implică consumul extrem de scăzut de alimente. Astfel, pierzi multe substanțe nutritive importante și nutrienți esențiali precum fibrele, vitaminele și mineralele.
  • Ai mult mai puțină energie, te simți amorțit și îți pierzi motivația pentru cele mai simple activități.
  • Este stresant. Mental și fizic. Organismul tău percepe acest lucru ca pe o foamete și se va opune.
  • Nu este durabil. Cercetările arată că cei care slăbesc rapid sunt și cei care se îngrașă cel mai repede. Așa că ai răbdare și concentrează-te pe un stil de viață mai sănătos.

În schimb, ar fi mai bine să-ți stabilești un obiectiv realist, bazat pe fizicul și stilul tău de viață. Calculează-ți necesarul caloric și determină deficitul caloric necesar. Pentru a ști cât de multe calorii consumi și dacă îndeplinești deficitul caloric, recomandăm să folosești o aplicație sau să-ți ții evidența alimentației.

Citește mai departe: Cum să slăbești sănătos

4. A ține diete prea mult timp are efecte adverse

Așa că a slăbi prea repede nu este o idee bună. Dar să ții diete prea mult timp nu este nici inteligent. Corpul tău se va adapta tot mai mult și în cele din urmă se va opune pierderii în greutate. Acest lucru duce la o scădere a metabolismului și la creșterea nivelurilor de stres.

În medie, o pierdere în greutate de jumătate până la un kilogram pe săptămână este ideală.

5. Nu slăbi prea mult deodată

Când vrei să pierzi destul de mult în greutate, este dificil să o faci deodată. Un sfat despre cum să slăbești totuși este să împarți procesul în perioade de dietă de 2-3 luni. Apoi, acordă-ți o pauză de 3 până la 6 săptămâni și încearcă în acest interval să îți menții greutatea actuală. Așa îți va fi mai ușor să continui.

6. Evitarea efectului yo-yo

Cu efectul yo-yo ne referim la faptul că slăbești și apoi iei în greutate din nou. Ca și cum ai folosi un yo-yo, greutatea ta sare în sus și în jos. Acest lucru este destul de demotivant.

De multe ori, acest efect este cauzat de o schimbare bruscă (o dietă drastică) în care oamenii mănâncă brusc foarte puțin. Dacă nu faci o schimbare durabilă în stilul tău de viață, vei rămâne în această situație neplăcută.

Citește mai departe: Cum eviți efectul yo-yo?

Shake-ul nr. 1 pentru regim

Orangefit Diet este shake-ul nostru complet de masă. Conține toți nutrienții de care ai nevoie să-ți ții burta fericită pentru ore în șir.

Comandă Diet!